Прессъобщение по НОХД № 1222/2019 год. и НОХД № 3197/2019 год.

       

Двама водачи се признаха за виновни, че са управлявали леки автомобили след употреба на наркотични вещества

 

Условни наказания получиха и двамата водачи, след като Районен съд – Стара Загора одобри споразуменията, сключени между тях, Районна прокуратура – Стара Загора и защитниците им.

Единият от водачите е 35-годишен и се призна за виновен в това, че на 16.04.2019 год. в гр.Стара Загора е управлявал лек автомобил след употреба на наркотично вещество – опиати, установено по надлежния ред с техническо средство „Дръг тест 5000 ”. За това престъпление С. Т. ще търпи наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от три години. Наказанието „глоба“, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода”, не му беше наложено. Съдът го лиши от правото да управлява моторно превозно средство за срок от седем месеца и петнадесет дни.

Другият водач е на 23 години. К. Н. се призна за виновен в това, че на 15.11.2019 г. в гр.Стара Загора е управлявал лек автомобил, след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство „Драгер Дръг Тест 5000“. Съгласно одобреното от съда споразумение, обвиняемият ще търпи наказание шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Съдът му наложи и наказание „глоба“ в размер на 300 лева, както и го лиши от право да управлява моторно превозно средство за срок от шест месеца.

И двамата декларираха пред съда, че са подписали доброволно споразуменията, съгласни са с техните последици и се отказват от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

 

Одобрените от Районен съд – Стара Загора споразумения са окончателни и имат последиците на влезли в сила присъди.

 

 

„Връзки с обществеността“

Моб.тел.: 0885908990

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *