Ден на отворените врати
Ден на отворените врати

Районен съд Стара Загора ежегодно активно взема участие в информационната кампания „Ден на отворените врати“. През тази година събитието ще се състои на 16 април от 11:00 часа в съдебна зала №7, втори етаж на съдебната палата. Надсловът тази година ще бъде „140 години от приемането на Търновската конституция. Празник на юридическата общност“.

С цел повишаване правната култура и познанията за ролята и функциите на отделните органи на съдебната власт на различни групи от обществото, с акцент върху младите хора, пред ученици от десетите класове на ГПЧЕ “Ромен Ролан“ и Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ гр. Стара Загора ще бъде изнесена лекция на тема „Разделение на властите“. Лектори ще бъдат съдии от Районен съд – Стара Загора.

В програмата за „Ден на отворените врати“ е включена и церемонията по награждаването на участниците в конкурса за есе и рисунка за ученици от училищата на територията на Област Стара Загора. Организатори на конкурса са Районен съд – Стара Загора, съвместно с Адвокатска колегия гр.Стара Загора, ЧСИ Иван Стръмски, ЧСИ Гергана Илчева и Юридически факултет при Бургаски свободен университет, с подкрепата на Регионалното управление на образованието – Стара Загора и г-жа Надежда Чакърова – омбудсман на Стара Загора. Награди ще бъдат връчени и от Висш съдебен съвет на Република България, Областен управител на област Стара Загора, кмет на община Стара Загора. Специална награда ще бъде връчена от Старозагорския митрополит Киприан от името на фондация Свети Киприян Цамблак Чудотворец.

На събитието са поканени всички желаещи да присъстват.