Делегация от съдии на посещение на органите на Съдебната власт в гр.Флоренция

 

Делегация от съдии от Районен съд – Стара Загора, водена от Председателя на Старозагорския районен съд г-жа Милена Колева беше на посещение на органите на Съдебната власт в гр.Флоренция, Република Италия от 12-ти до 16-ти ноември 2018г.

Визитата е в рамките на Програма за обмен на магистрати, организирана от Европейската мрежа за съдебно обучение /ЕМСО/ и цели споделяне на опита на италианските колеги във връзка с внедреното при тях от 2010г. електронно правосъдие по граждански дела.

В съдебната палата на столицата на Тоскана съдиите бяха посрещнати сърдечно от Председателя на Апелативния съд на Флоренция – г-жа Маргерита Касано, Председателя на съда на Флоренция – г-жа Марилена Рицо и Районния прокурор на Флоренция – г-н Джузепе Креацо, както и от техни заместници.

По покана на Апелативния прокурор на Флоренция г-н Марчело Виола, делегацията проведе отделни срещи с ръководителя на Апелативна прокуратура на Флоренция и с негов заместник.

В рамките на програмата бяха осъществени множество ползотворни срещи с прокурорите и със съдии от гражданско, наказателно и търговско отделения на съдилищата – домакини, посещения на съдебни заседания и деловодства. Съдиите бяха запознати с електронната система, създадена в съдилищата във Флоренция, както и с работата на разследващите полицаи и сътрудничеството им с техническите служби.

Председателят на Районен съд – Стара Загора изрази благодарност към домакините за топлото посрещане и им отправи покана за гостуване през следващата година в Стара Загора.

 

        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *