„ЧАС НА КЛАСА“ на тема „Съдът отблизо“

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 

На 19 октомври 2018 година от 13.30 часа  в зала №7 – втори етаж на Съдебната палата в Стара Загора, ученици от десети клас на Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ ще бъдат гости на Районния съд.

По покана на председателя на Районен съд – Стара Загора Милена Колева и председателя на Апелативен съд – Пловдив  Магдалина Иванова децата ще проведат „ЧАС НА КЛАСА“ на тема „Съдът отблизо“.

Целта е учениците да се запознаят непосредствено с работата на магистратите.

Под формата на ролеви игри те ще могат да участват в „съдебен процес“ като съдии, прокурори и адвокати. Ще им бъде показано как се прави разпознаване на лице, заподозряно в извършване на престъпление, и правилата за конвоирането му до съдебната зала. Специално внимание ще бъде отделено на престъпленията, свързани с придобиването и държането на наркотични вещества, и предвидените в закона наказания.

Инициативата „ЧАС НА КЛАСА“ е създадена по идея на магистратите от Апелативния съд. За първи път тя ще бъде представена извън Пловдив. До сега в нея са участвали над 600 деца от различни училища в града под тепетата.

Десетокласниците ще бъдат придружени от директора на гимназията Теодора Господинова и началника на Регионалното управление на образованието – Стара Загора Татяна Димитрова. Те ще бъдат посрещнати пред Съдебната палата в 13:20 ч.

 

19.10.2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *