Районен съд – Стара Загора взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо трима телефонни измамници

 

Районен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо К. К. на 24 години, Д. П. на 50 години и В. А. на 48 години.

Тримата са привлечени като обвиняеми за това, че на 28.02.2019 г., в гр.Стара Загора, в съучастие помежду си, като извършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили и поддържали у Н.К.  заблуждение – относно обстоятелството, че е обект на телефонни измамници и е необходимо нейното съдействие за залавянето им, като с това й причинили имотна вреда в размер на 5 630 лева – престъпление по чл.209, ал.1 във връзка с чл.20, ал.2 във връзка с ал.1 от НК.

Съдът прие, че са налице предпоставките на закона за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение и на тримата обвиняеми. От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинението, както и че съществува реална опасност те да се укрият или извършат друго престъпление, ако не бъдат задържани, предвид установената упорита престъпна дейност, която са извършвали.

До момента е установено, че тримата обвиняеми са съпричастни към четири телефонни измами, извършени на територията на гр. Стара Загора за времето от 17.12.2018 г. до 28.02.2019 г., при които са отнети общо 24 970 лв. и за които предстои да се прецизират обвиненията.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в три дневен срок.

 

            ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се счита за НЕВИНЕН до завършване на наказателното производство с влязла в сила присъда, с която се установява противното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *