ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 

Ефективно наказание от четири месеца „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим получи 42-годишния   К. К. от гр.Стара Загора, след като Районен съд – Стара Загора одобри споразумението, сключено между него, Районна прокуратура – Стара Загора и защитника му.

Обвиняемият  К. К. се призна за виновен в това, че на 13.04.2019 год. в гр.Стара Загора управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, в частност 1.32 на хиляда, установено по надлежния ред с протокол за повторна химическа експертиза. Съдът го лиши от правото да управлява моторно превозно средство за срок от една година и два месеца. Той следва да заплати и направените по делото разноски.

Подсъдимият декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Подсъдимият К. К. ще търпи отделено и наказание от единадесет месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, тъй като е извършил настоящото деяние в изпитателния срок по предходно осъждане за същото по вид престъпление.

 

Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *